Στον Μικρό Αντώνη Μαθαίνουμε Μεγαλώνουμε Παίζουμε Δημιουργούμε

Ο Μικρός Αντώνης μέσα στον χρόνο
Το κέντρο προσχολικής αγωγής ο Μικρός Αντώνης Α.Ε ιδρύθηκε τον Ιούνιο 1995 από τον πατέρα της Χριστίνας Λαμπροπούλου, Αντώνη Λαμπρόπουλο. Οι εγκαταστάσεις του Μικρού Αντώνη έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από το μηδέν σ’ ένα κτήμα έξι στρεμμάτων στην Παλλήνη Αττικής, με προδιαγραφές πρότυπου προσχολικού κέντρου, σχεδιασμένες από αρχιτέκτονα ειδικευμένο σε αρχιτεκτονική σχολείων στη Λωζάννη της Ελβετίας. Καλύπτει περίπου χίλια τετραγωνικά χώρων ανάπαυσης, πολλαπλών δραστηριοτήτων, τραπεζαρίας, και άλλων χώρων μουσικοκινητικής και δραματοποίησης καθώς και βρεφικών χώρων. Διαθέτει νόμιμη άδεια νηπιαγωγείου από το υπουργείο παιδείας από το 2010. Συνολικά φροντίζει και εκπαιδεύει περισσότερα από εκατό παιδιά ηλικίας τεσσάρων μηνών έως έξι ετών.
Ποιοι Είμαστε 1

Η φιλοσοφία μας και οι στόχοι μας

Ο Μικρός Αντώνης είναι ένα Πρότυπο Κέντρο Προσχολικής Αγωγής με πείρα σχεδόν είκοσι χρόνων.

Με βασικότερη αρχή την κοινωνικοποίηση και συναισθηματική ενδυνάμωση των παιδιών της προσχολικής ηλικίας, πιστεύουμε ότι τα χαρούμενα και ευτυχισμένα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα. Ετσι, πρώτο μας μέλημα είναι τα παιδιά μας -μαζί σαν ομάδα αλλά και καθ’ ένα χωριστά- να αισθάνονται όμορφα στον χώρο μας και με τα πρόσωπα που τα περιβάλλουν.

Ξεκινώντας με την αρχή ότι «μαθαίνουμε καλύτερα από τους καλύτερους», επιλέγουμε τους συνεργάτες μας με ιδιαίτερη προσοχή, τόσο ως προς την εκπαίδευσή τους, αλλά και ως προς την πείρα τους και το ήθος τους.

Στον Μικρό Αντώνη όλοι οι παιδαγωγοί έχουν την πιο κατάλληλη εκπαίδευση και προυπηρεσία για την ηλικία ομάδων και του τομέα που αναλαμβάνουν. Ετσι, οι υπεύθυνες παιδαγωγοί και οι βοηθοί παιδαγωγών είναι απόφοιτες πανεπιστημίου για την ηλικία των ομάδων από 3.5 και άνω. Οι ομάδες των μικρότερων ηλικιών απασχολούνται επίσης από άρτια εκπαιδευμένες παιδαγωγούς – βρεφονηπιοκόμους. Παράλληλα συνεργαζόμαστε και με κατάλληλα εκπαιδευμένες ξενόγλωσσες παιδαγωγούς, μουσικοπαιδαγωγούς, αθλητές, παιδοψυχολόγους, λογοπεδικούς, παιδίατρο, παιδοδοντίατρο, και παιδοφθαλμίατρο. Το σύστημα μας είναι φιλελεύθερο: Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από ενθάρρυνση, επιβράβευση και τρυφερότητα και πρωτίστως μέσα από βιωματικές εμπειρίες και συναισθηματική στήριξη.

Σύντομο βιογραφικό της Χριστίνας Λαμπροπούλου

Η Χριστίνα Λαμπροπούλου είναι ιδιοκτήτρια και διευθύντρια του ελληνογερμανικού προσχολικού κέντρου ο Μικρός Αντώνης Α.Ε . Γεννήθηκε στην Αθήνα το Δεκέμβριο του 1966. Μιλάει άριστα γερμανικά, πολύ καλά αγγλικά και ικανοποιητικά γαλλικά.

Εχει σπουδάσει ένα έτος στην νομική σχολή του Πανεπιστημίου Χαιδελβέργης. Συνέχισε τις σπουδές της στο Μόναχο της Γερμανίας (LUDWIG MAXIMILIANS UNIVERSITAET) όπου και αποφοίτησε τον Μάρτιο 1993 από την σχολή παιδαγωγικής, παιδοψυχολογίας και κοινωνιολογίας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της ειδικεύτηκε στο παιδαγωγικό σύστημα Montessori, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με το σύστημα οργάνωσης πανεπιστημιακής βιβλιοθήκης δουλεύοντας για περισσότερα από δυο χρόνια στην STAATLICHE BIBLIOTHECK MUENCHEN. Κατά την διάρκεια των σπουδών της επισκέφτηκε πολλά προσχολικά κέντρα με διαφορετικά παιδαγωγικά συστήματα σε χώρες της Δυτικής και Βόρειας Ευρώπης, κάνοντας συγκριτικές μελέτες για τον σχεδιασμό και την οργάνωση πρότυπων εγκαταστάσεων που στεγάζουν παιδιά βρεφικής και προσχολικής ηλικίας.

Το Φθινόπωρο του 1992 ολοκλήρωσε τη διπλωματική της εργασία βασιζόμενη στον Αριστοτέλη . Θέμα: «Παιδαγωγική με στόχο το καλό και ηθικό. Μια εκπαιδευτική προσέγγιση με βάση τα « Ηθικά Νικομάχεια» του Αριστοτέλη».

Ο Μικρός Αντώνης ήταν και εξακολουθεί να είναι όνειρο ζωής . Ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1995. Φροντίζει και προετοιμάζει σταδιακά για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση ετησίως περισσότερα από 100 παιδιά.

Χριστίνα Λαμπροπούλου​

Γεννήθηκα το Δεκέμβριο του 1966. Ήμουν πιο ατίθαση από την αδελφή μου και προσπαθούσα πάντα πεισματικά να σπάω τα «πρέπει» της οικογένειας.

Αν δεν έχω ένα όραμα να τρέχω να το πιάσω, χάνω το βηματισμό μου.

Είχα και έχω πάντα αδυναμία στον πατέρα μου, στα σκυλιά μου, στη θέα του εξοχικού μου στην Κορώνη και στο Μικρό Αντώνη.

Δυσκολεύομαι πολύ με τους ψεύτικους ανθρώπους, τις «ελαφρές» ανθρώπινες σχέσεις και τις βαρετές συζητήσεις.

Χαίρομαι πάντα με ένα όμορφο ταξίδι, ένα καλό βιβλίο, ένα καλό ποτήρι κρασί παρέα με ωραίους φίλους, μια βόλτα με τα σκυλιά μου. Θα μπορούσα να φυτεύω δέντρα όλη μου τη ζωή.

Έχω πάντα την αίσθηση ότι ένα παιδικό γέλιο είναι μελωδία κι ένα παιδικό πρόσωπο έργο τέχνης!

Χριστίνα